Nieuws

In oktober 2018 start RNSportmassage met de opleiding Dry Needling. Dry needling is een behandelmethode waarbij de sportmasseur door middel van een speciale techniek je spieren aanprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken. Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling: anders dan acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Bij dry needling gebruikt de sportmasseur meestal één naald, waarmee hij kortdurend de spier prikkelt. Hij prikt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’. Het is dus geen ‘energiebehandeling’. Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder stress, overbelasting, verwondingen, alcohol of gebruik van chemische stoffen. Het menselijke lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op. Dat wil zeggen dat ieder menselijk lichaam triggerpoints heeft, maar dat je daar niet altijd last van hoeft te hebben. De sportmasseur zoekt naar deze plaatsten, omdat ze vaak de oorzaak kunnen zijn van je klachten. Triggerpoints kunnen zich uiten in:

  • Pijn/stijfheid in een spier; pijn op ‘afstand’

  • Bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten

  • Verminderde kracht in de betrokken spier(en)

  • Pijnontwijkend gedrag: je gaat ‘anders’ bewegen

  • Tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid

Per 1 mei 2014 zal de naam van Massagepraktijk Ralph Nagelkerke en het vertrouwde logo verleden tijd zijn. Per 1 mei 2014 is de nieuwe naam RNSportmassage. Dit betekent dat ook de digitale naam per 1 mei aanstaande zal veranderen in RNSportmasse.nl. Ook het e-mailadres zal veranderen in info@RNSportmasse.nl.

Daarnaast is er gekozen voor een nieuw fris logo. 

De nieuwe praktijk is gevestigd op de begane grond aan de Leursebaan 440, 4839 AP te Breda (Liesbos). 

Per 1 februari 2014 is RNSportmassage als KNWU soigneur contractueel voor twee jaar verbonden aan het landelijk discipline team Ruud Jacobs MTB & Road Cycling Team (BOM VENTOUX TEAM). Het Bom Ventoux Team is aangesloten bij de KNWU. 

In het kader van de kwaliteitsverbetering van de sportmedische begeleiding binnen de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU), is RNSportmassage per februari 2014 gecertificeerd KNWU soigneur. De certificering zorgt voor de garantie van de kwaliteit van deze binnen de sportmedische structuur van de KNWU belangrijke groep. Eén van de eisen voor het verkrijgen van een certificaat voor soigneurs is het volgen van de Cursus Soigneurs. De Cursus Soigneurs wordt door de Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg (SOS) in samenwerking met de KNWU georganiseerd. 

Per 1 februari 2014 is RNSportmassage gecertificeerd als soigneur binnen de de Stichting Opleidingen in de Sportgezondheidszorg (SOS). 
De SOS heeft tot doel de kwaliteit van de sportgezondheidszorg te verhogen, waardoor sporters en patiënten een optimale advisering en zorg geboden kan worden. Door haar contacten in de wereld van de sportgezondheidszorg is de Opleidingen Sportgezondheidszorg ook in staat congressen en/of seminars in dit vakgebied te organiseren. Beroeps- en specialistenverenigingen, geneeskundige instellingen, opleidingsinstituten en de medische industrie kunnen hiervan gebruik maken.
 
Kwaliteitsbewaking
De kwaliteitsbewaking is in handen van de Werkgroep Deskundigheidsbevordering. Natuurlijk wordt er in voorkomende gevallen ook samengewerkt met de kwaliteitscommissies van de diverse medische beroepsgroepen.

De Beek naar Alpe d'Huzes gaat weer van start en zal op 6 juni 2013 opnieuw de loodzware berg Alpe d'Huez gaan beklimmen. Ik ben dit jaar de dagen voor de beklimming en op de dag zelf aanwezig om de renners van "De Beek naar Alpe d'Huzes" kostenloos te behandelen en zo een bijdrage te leveren aan deze geweldige prestatie.  

Kijk voor meer informatie of voor sponsoring op www.debeeknaaralpedhuzes.nl.

Van elke renner die deel neemt aan Alpe d'HuZes en die zich laat behandelen door mij zal 10% van het massagebedrag worden overgemaakt aan "De Beek naar Alpe d'Huzes".

Zaterdag 9 juni start de 36ste editie van het open tennistoernooi van TV Prinsenbeek. Met weer meer dan 420 deelnemers in het recreatieve toernooi voor de niveau’s 3 t/m 8 weer een van de grootste toernooien van West Brabant. Massagepraktijk is er alle dagen bij om de deelnemende spelers medisch te begeleiden tijdens dit toernooi. Het Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) krijgt vorm nu de inschrijving gesloten is. Bij de dames hebben Olga Kalyuzhnaya (nr 6 van Nederland) en Nicole Thyssen (8) ingeschreven. Beide dames samen hebben de vorige 5 edities van het Plugro Sport – Full Management Support Open gewonnen waarbij de stand met 3-2 in het voordeel is van Olga. Bij de heren staat er dit jaar ook weer een sterk deelnemersveld aan de start. Tot op dit moment wordt de ranglijst aangevoerd door Mark de Jong (11), gevolgd door Arko Zoutendijk (13), Tim van Terheijden (14) en Bas van der Valk (15). De eerste 22 geplaatste spelers bij de heren voor het hoofdtoernooi wat start op woensdag 13 juni staan binnen de top 87 van Nederland waaronder ook trainer van TV Prinsenbeek André van der Bijl (80). Het schema van 32 wordt bij de dames en heren verder aangevuld met 4 winnaars uit het kwalificatietoernooi én door 6 wild cards die nog te vergeven zijn door toernooidirecteur Iwan van der Maas.

Programma:

Zaterdag 9 en zondag 10 juni voorweekend 3 t/m 8 toernooi

Maandag 11 en dinsdag 12 juni kwalificatietoernooi NRT

Woensdag 13 juni start NRT, vervolg donderdag 14 en vrijdag 15 juni

Zaterdag 16 juni halve finales alle categorieën

Zondag 17 juni finales alle categorieën

Tot ziens bij het Plugro Sport – Full Management Support Open bij TV Prinsenbeek

Naast diverse soorten massages, blessurebehandelingen en medical taping wordt vanaf heden de zogenaamde "total body care" aangeboden. Bij "total body care" zal aandacht besteed worden aan het meten van de bloeddruk, meten van suikergehalte en het meten van cholesterol. Vervolgens worden lengte, vetgehalte en gewicht gemeten waarbij de Body Mass Index (BMI) berekend wordt. Om te bepalen of u een gezond gewicht heeft, kunt u de Body Mass Index gebruiken. Deze methode geeft een indicatie van uw gewicht in verhouding tot uw lengte. Dit alles onder het moto

 

"Ben zuinig op je lichaam, je leeft maar een keer"

De nieuwe massagepraktijk is een feit. Na een intensieve verbouwing van een aantal weken mag het resultaat er zijn. De nieuwe massagepraktijk is gelegen op de begane grond en is afgescheiden van het woonhuis. Middels een aparte ingang wordt de toegang verschaft tot een kleine wachtruimte. Naast deze wachtruimte is een ruim opgezette massageruimte voorzien van een electrische massagetafel. Tijdens de behandelingen kan, al dan niet gewenst, tv gekeken worden. 

Stephan Rasenberg van Plugro Sport en Fashion in Prinsenbeek en Massagepraktijk gaan elke laatste vrijdag van de maand samenwerken. Samenwerken op het gebied van sport en blessures. Massagepraktijk Ralph Nagelkerke zal op deze vrijdagen tussen 18:30 uur en 20:00 uur intakes houden in de winkel van Plugro Sport en Fashion in Prinsenbeek waarbij sporters vragen kunnen stellen over sport gerelateerde blessures. Maar ook zullen er sportgerelateerde blessures bekeken worden en zal door Massagepraktijk Ralph Nagelkerke (sport)adviezen gegeven worden om blessures te voorkomen en/of te verhelpen. De samenwerking start in oktober 2011.

Ralph Nagelkerke heeft in 2011 stage gelopen bij een van de Nederlandse prof wielerploegen. Het Skil-Shimano Professional Cycling Team. Dit heeft te maken met het aantal wielrenners welke in behandeling zijn bij Ralph Nagelkerke. Om meer inzicht te krijgen in specifieke wieler blessures en de behandelingen hiervan. Hiervoor is contact gelegd met de medische staf van het Skill-Shimano Proffessional Cycling Team. 

Het Skil-Shimano Professional Cycling Team is in 2005 ontstaan door een fusie van de bestaande Japanse profformatie Shimano met een kern van de Bankgiroloterijploeg waaronder voormalig Nederlands kampioen Rudie Kemna. Rudie Kemna zette na 2005 een punt achter zijn actieve loopbaan als wielrenner en hij werd in 2006 ploegleider bij Skil-Shimano, zoals de ploeg inmiddels was gaan heten. Tot 2008 reden er op voorspraak van de Aziatische sponsor Shimano veel Japanners en Chinezen voor de ploeg, met als doel deze renners ervaring op te laten doen in een professionele Europese wielerploeg in de aanloop naar de Olympische Spelen van Beijing. Na 2008 vertrokken veel van deze Aziaten, zonder dat hun aanwezigheid in de afgelopen jaren tot veel successen had geleid.

In 2011 rijdt de ploeg net als voorgaande jaren een behoorlijk programma met onder andere diverse Pro Tour-koersen.

Massagepraktijk Ralph Nagelkerke heeft een samenwerkingsverband met Podologie Praktijk Mol, gevestigd te Prinsenbeek. Podoloog Praktijk Mol is register-podoloog B. De samenwerking is aangegaan omdat klachten van cliënten van de massagepraktijk regelmatig schoeisel gerelateerd bleken te zijn. Door een goede behandeling van de spieren en een aanpassing van de schoenen kunnen de blessures terug gebracht worden naar een aanvaardbaar niveau. Massagepraktijk Ralph Nagelkerke heeft, indien noodzakelijk, direct overleg met Podologie Praktijk Mol en cliënten kunnen direct worden doorverwezen. Daarnaast heeft Massagepraktijk Ralph Nagelkerke een assortiment orthopedische schoenaanpassingen op voorraad, zodat in de massagepraktijk direct kleine aanpassingen kunnen worden uitgevoerd. Podologie Praktijk Mol is gevestigd aan de Kapelstraat 11 te Prinsenbeek. Podologie Praktijk Mol is telefonisch te bereiken onder nummer 076 - 5414268. Kijk voor meer informatie op www.molschoenen.nl.  

Massagepraktijk Ralph Nagelkerke heeft een samenwerkingsverband met In-Motion te Breda. In-Motion biedt naast fysiotherapie ook manuele therapie, kinderfysiologie en ergotherapie. Daarnaast beschikt In-Motion over een paramedisch trainings centrum. Massagepraktijk Ralph Nagelkerke ontvangt cliënten welke uit behandeld zijn bij In-Motion en welke middels een aantal massagebehandelingen terug worden gebracht naar hun oude niveau. Ook over cliënten, welke niet zijn doorverwezen door In-Motion, overlegd Massagepraktijk Ralph Nagelkerke in specifieke gevallen over de manier van behandeling.  In-Motion fysiotherapie is gevestigd in perceel Liesbospark 19 Breda en telefonisch te bereiken op 076 - 5218913. Kijk voor verdere informatie op www.inmotionbreda.nl.

Binnen massagepraktijk Ralph Nagelkerke wordt met het Medical Taping Concept (MTC) toegepast. Bij MTC worden er diverse elastische tapesoorten gebruikt die de spieren in hun functie kunnen ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door aangedane spieren op deze manier te behandelen, wordt het lichaamseigen herstel proces geactiveerd. De gebruikte CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid. Er ontstaat zo meer ruimte in het gebied van de subcutis, waar allerlei receptoren, bloed- en lymfevaatjes liggen. Door nu gebruik te maken van verschillende tape technieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.  

In het Medical Taping Concept maakt de elasticiteit van CureTape het mogelijk dat weefsels worden ondersteund in hun functie, terwijl de bewegingsvrijheid behouden blijft. De nadelen van conventioneel immobiliseren worden zo voorkomen. Het fysiologisch bewegen wordt ondersteund, waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd. Anders gezegd, CureTape ondersteunt precies dat, wat het lichaam onder optimale omstandigheden zelf zou doen.Het toepassingengebied mag breed genoemd worden. Nabehandeling van blessures, reduceren van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding, bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden.

Ralph Nagelkerke zal ook het komende seizoen in dienst zijn van de betaald voetbal organisatie (BVO) NAC Breda. Ralph Nagelkerke zal als sportmasseur/sportverzorger werkzaam zijn bij de B-jeugd. Ralph Nagelkerke zal deel uitgaan maken van de medische staf van NAC Breda. De medische staf bestaat onder andere uit een sportarts, orthopeed, meerdere fysiotherapeuten en diverse sportmasseurs.