Een (sport) massage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een (sport)massage zorg ik ervoor dat de afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder ik het herstel van je spieren en lichaam. (Sport) massages worden ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je al last hebt van een blessure, dan zorgt een sportmassage voor sneller herstel.

Bij een (sportmassage) wordt stevig gemasseerd dan bij een gewone massage, waarbij bijvoorbeeld bindweefsel wordt losgemaakt en ik knopen uit je spieren haal. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt door mij de verholpen.

Voordat de massage begint, zal ik een anamnese van je afnemen en bespreken waar je op dat moment behoefte aan hebt. Je geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op je benen, schouders, nek of rug.

Een (sport)massage verbetert de doorbloeding van je spieren, waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daarmee wordt het herstel van je lichaam bevordert en voorkom je blessures door overbelasting van je spieren.

Doordat een (sport)massage vrij stevig is, is deze niet geschikt vlak voor of na een grote inspanning. Daarmee zou je je spieren namelijk teveel belasten en zul je er eerder nadeel van ondervinden dan er voordeel van hebben. Als je je wilt laten masseren vlak voordat je een grote inspanning gaat leveren, kies dan altijd voor een massage die de spieren niet al te zeer belast. Ik zal je hier ook naar vragen en mijn massage daar op aanpassen.

Doordat de massage ervoor zorgt dat afvalstoffen in je lichaam beter worden afgevoerd, help ik je lichaam om sneller te herstellen. Bovendien voorkom ik met een (sport)massage overbelasting van je spieren en dus blessures. Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet. Laat de naam je overigens niet op een verkeerd spoor zetten, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een (sport)massage.